Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Unfollow me: Ποιος είπε ότι το Twitter δεν έχει "απάτες";


Ποιος είπε ότι στο Twitter δεν υπάρχουν "απάτες" όπως αυτές που βλέπουμε συχνά στο Facebook; Εδώ και λίγες ημέρες χιλιάδες είναι οι χρήστες που την έχουν πατήσει με το νέο "ιο" του Twitter, που έχει τίτλο "Unfollow me", με αποτέλεσμα να έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Το "Unfollow me" πρόκειται για μία υποτιθέμενη λειτουργία που υπόσχεται στο χρήστη να του δείξει ποιοι έχουν σταματήσει να τον ακολουθούν. Ο τρόπος μετάδοσής του είναι μέσω ενός tweet που έχει την εξής μορφή:
58 people have unfollowed me, find out how many have unfollowed you: [LINK] #rw2011 #duringsexplease #youneedanasswhoopin

Πατώντας το σύνδεσμο, θα οδηγηθείτε σε μία νέα σελίδα η οποία ουσιαστικά αποτελεί ένα ερωτηματολόγιο που εαν συμπληρωθεί θα αποφέρει χρήματα στους δημιουργούς της απάτης. Να ξέρετε ότι από τη στιγμή που θα δώσετε την άδεια στην "εφαρμογή" να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας, θα αρχίσει να στέλνει παρόμοια tweets κάτω από το όνομά σας.

Πλέον αφού σας ενημερώσαμε ελπίζουμε πως δε θα την πατήσετε! Για εσάς όμως που την πατήσατε ήδη με το "Unfollow me", σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:΄
  • Από το μενού, πατήστε το "Profile".
  • Βρείτε και πιέστε το "Edit my profile" ώστε να οδηγηθείτε στις ρυθμίσεις.
  • Πατήστε στο "Connections".
  • Στο σημείο αυτό θα δείτε μία λίστα με τις εφαρμογές στις οποίες έχετε δώσει πρόσβαση για το λογαριασμό σας.
  • Ψάξτε και σβήστε όσες εφαρμογές δε γνωρίζετε και σας φαίνονται ύποπτες.
  • Απολογηθείτε στους φίλους σας και πείτε τους να ακολουθήσουν κι αυτοί αυτά τα βήματα, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της απάτης στο Twitter.

http://www.gugoo.gr/2011/04/unfollow-me-twitter.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Weather by Freemeteo.com
Katerini Blogs SYNC BLOGS