Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η Θεσσαλονίκη πρωτοπορεί και στη μετακίνηση!!!!!!


Η ελληνική βάση συνοδήγησης www.pamemazi.gr γίνεται μέρος της πρωτοποριακής πλατφόρμας υπηρεσιών μετακίνησης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η ιστοσελίδα www.pamemazi.gr συνεργάζεται με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ): στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, η ελληνική βάση συνοδήγησης συνδέεται με την πλατφόρμα υπηρεσιών μετακίνησης για την πόλη της Θεσσαλονίκης,www.mobithess.gr

Με τον τρόπο αυτό, οι επισκέπτες της πλατφόρμας, θα έχουν πλέον στη διάθεση τους όλες τιςευκαιρίες συνοδήγησης από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και ανάμεσα στις κυριότερες συνοικίες της πόλης. 

Η συνοδήγηση (εναλλακτικά, συνεπιβατισμός ή carpooling στα Αγγλικά) αποτελεί ένα απαραίτητο συστατικό της έξυπνης μετακίνησης στον αστικό χώρο και λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς τις υπάρχουσες υποδομές (δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, οδικό δίκτυο κλτ). 
Η πρόσβαση στις ευκαιρίες συνοδήγησης είναι δωρεάν για τους επισκέπτες της πλατφόρμας, ενώ με τον τρόπο αυτό καλύπτονται καλύτερα οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης που μετακινούνται καθημερινά από τη μία συνοικία της πόλης στην άλλη για τη δουλειά τους, των επισκεπτών που ταξιδεύουν από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και των ξένων τουριστών που έρχονται οδικώς από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Η πρωτοποριακή και εύχρηστη πλατφόρμα αποτελεί ένα παράδειγμα άξιο προς μίμηση στην Ελλάδα. Αναμφίβολα, η οικονομική κρίση, οι υψηλές τιμές των καυσίμων, αλλά και το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη ωθούν όλο και περισσότερους πολίτες στην αναζήτηση εναλλακτικών για τις καθημερινές μετακινήσεις τους. Μπροστά στο πρόβλημα αυτό, οι Θεσσαλονικείς και οι φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης ενεργοποιούνται, αξιοποιούν τους υπάρχοντες πόρους και απαντούν αποφασιστικά στην κρίση υιοθετώντας μια πρωτοποριακή λύση για την Ελλάδα με στόχο την αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας τους.

www.pamemazi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Weather by Freemeteo.com
Katerini Blogs SYNC BLOGS