Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια της ΕΛΑΣ πολυμελής σπείρα τοκογλύφων


Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας εκβιαστών και τοκογλύφων οδήγησαν οι πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πετυχαίνοντας ένα καίριο χτύπημα στα «κυκλώματα της νύχτας».


Όπως έγινε γνωστό οι αρχές συνέλαβαν 9 άτομα ηλικίας 21 έως 34 ετών, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων 13 ατόμων τα οποία και αναζητούνται. Η δικογραφία αφορά –μεταξύ άλλων- τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της παράβασης του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών αλλά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν τα τελευταία πέντε χρόνια τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη και ενέχονται σε μεγάλο αριθμό εκβιάσεων και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Ξεπερνά τα 2,5 εκ. ευρώ ο τοκογλυφικός δανεισμός – Είχαν δανείσει ακόμη και σε ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ!

Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 34χρονος ο οποίος –μαζί με τη σύζυγό του- καθοδηγούσαν το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος φροντίζοντας να νομιμοποιούν τα ιδιαίτερα μεγάλα ποσά με αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων.

Από την έρευνα των αρχών εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 14 πολυτελή οχήματα αξίας άνω του 1 εκ. ευρώ, 6 οικίες ιδιαίτερα μεγάλης αντικειμενικής αξίας, ένα σκάφος αναψυχής αξίας 1 εκ. ευρώ και πλήθος πολύτιμων κοσμημάτων και ρολογιών ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Όπως ενημέρωσαν, μάλιστα, οι αρχές ο «εγκέφαλος» της σπείρας είχε φθάσει στο σημείο να δανείσει ακόμη και σε ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ το ποσό των 514.000 ευρώ με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ομάδας!

Στο σπίτι του αρχηγού του κυκλώματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης ένα πιστόλι, πλήθος τραπεζικών επιταγών, ιδιωτικά συμφωνητικά άτυπων συμβάσεων δανείου και χρεόγραφα τα οποία και εξετάζονται.

Νέοι «μπράβοι της νύχτας» - Πουλούσαν εκβιαστικά προστασία σε καταστήματα

Η εγκληματική οργάνωση είχε κυριολεκτικά απλώσει τα πλοκάμια της παντού καθώς τα μέλη της πουλούσαν εκβιαστικά προστασία σε νυκτερινά καταστήματα τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα!

Οι νέοι «μπράβοι της νύχτας» παρείχαν εκβιαστικά προστασία σε 20 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και 4 της Αθήνας αποκομίζοντας όφελος άνω των 400.000 ευρώ το χρόνο!

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Weather by Freemeteo.com
Katerini Blogs SYNC BLOGS