Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σαν σήμερα...στη μουσική σκηνή



ΓΕΓΟΝΟΤΑ
1957: Ο Έλβις Πρίσλεϊ ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το τραγούδι «All Shook Up».
1966: Οι Beatles ηχογραφούν τα τραγούδια And Your Bird Can Sing (σύνθεση Τζον Λένον) και Taxman (σύνθεση Τζορτζ Χάρισον).
1968: Το αγγλικό ροκ συγκρότημα The Maze δίνει την παρθενική συναυλία του στο Τάστρουπ της Δανίας. Αμέσως μετά, με πρόταση του Ρίτσι Μπλάκμορ, θα μετονομαστεί σε Deep Purple, που είναι ο τίτλος του αγαπημένου τραγουδιού της γιαγιάς του.

1968: H δισκογραφική εταιρεία των Beatles, Apple Music, αναζητά νέους καλλιτέχνες μέσω διαφημιστικών καταχωρήσεων. Οι Badfinger, Τζέιμς Τέιλορ, Μέρι Χόπκιν, Τζάκι Λόμαξ, Ντέιβιντ Πιλ και Elephant's Memory, είναι μεταξύ αυτών που θα υπογράψουν.
1970: Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης αναφέρουν ότι νεανικές καθολικές και προτεσταντικές ομάδες έχουν υιοθετήσει το τραγούδι των Beatles Yellow Submarine ως θρησκευτικό σύμβολο.
1974: Ο Πολ Μακάρτνεϊ κυκλοφορεί το πολύ πετυχημένο προσωπικό του άλμπουμ «Band on the Run».
1981: Ο Τζον Φίλιπς των The Mamas Αnd Τhe Papas καταδικάζεται σε φυλάκιση πέντε ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Θα αποφυλακισθεί έπειτα από 30 μέρες, υπό τον όρο να δίνει διαλέξεις στα σχολεία για τους κινδύνους των ναρκωτικών.
1985: Το τραγούδι We Are The World, που ηχογράφησαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς οι σημαντικότεροι αμερικανικοί καλλιτέχνες (USA for Africa) ανεβαίνει στο Νο1 του βρετανικού πίνακα επιτυχιών.
1992: Διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ το «Κοντσέρτο για τη Ζωή», στη μνήμη του Φρέντι Μέρκιουρι και για τον αγώνα κατά του AIDS. Συμμετέχουν: Έλτον Τζον, Ρότζερ Ντάλτρεϊ, Τόνι Αϊόμι, Ντέιβιντ Μπάουι, Μικ Ρόνσον, Τζέιμς Χέτφιλντ, Τζορτζ Μάικλ, Seal, Πολ Γιανγκ, Άνι Λένοξ, Λίζα Στάνσφιλντ, Ρόμπερτ Πλαντ, Τζο Έλιοτ, Φιλ Κόλεν, Αξλ Ρόουζ και Σλας.
1993: Οι Aerosmith κυκλοφορούν το άλμπουμ «Get a Grip», που θα πουλήσει 20 εκατομμύρια παγκοσμίως και θα τους χαρίσει δύο Βραβεία Γκράμι.
1997: Οι Chemical Brothers ανεβαίνουν στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «Dig Your Own Hole».
2002: Στη διαμάχη για τα δικαιώματα των τραγουδιών των Nirvana, τα δύο πρώην μέλη του συγκροτήματος Ντειβ Γκρολ και Κερστ Νοβοσέλιτς ζητούν από δικαστήριο του Σιάτλ να αποφασίσει για τη διανοητική κατάσταση της χήρας του Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ. Υποστηρίζουν στο δικαστήριο ότι η Λαβ ήταν «παράλογη, ευμετάβλητη, εγωκεντρική, ανοικονόμητη, αλλοπρόσαλλη και απρόβλεπτη». Ισχυρίζονται, ακόμη, ότι το συμβόλαιο είναι άκυρο, γιατί την εποχή της συντάξεώς του η Λάβ ήταν «μαστουρωμένη».
2008: Ο Πολ Μακάρτνεϊ ζητά στροφή στη χορτοφαγία, για να βοηθήσουν όλοι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1945: Τζίμι Γουίνστον, άγγλος κιμπορντίστας των Small Faces.
1948: Γκρεγκ Φροστ, αμερικανός κιμπορντίστας των Grand Funk Railroad.
ΘΑΝΑΤΟΙ
1991: Στιβ Μάριοτ, άγγλος ροκ κιθαρίστας.

http://www.radiojukebox.gr/history/on-this-date

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Weather by Freemeteo.com
Katerini Blogs SYNC BLOGS